Ugrás a fő tartalomra

Blogmas 2021-3 rész

Sziasztok!

Nem is én lennék, ha nem posztolnék süti receptet a Blogmas alatt. Megfigyeltem, hogy a sütis recepteket nagyon szeretitek, így egyik kedvenc karácsonyi sütimet szeretném Veletek megosztani. 

A tavaly készítettem el először a linzert és annyira ízlett nekem is és a családnak is, hogy úgy döntöttem idén is elkészítem. A linzer egy apró sütemény, ami egy kevés odafigyelést igényel és tökéletes lesz. Fontos, hogy hideg hozzávalókkal dolgozzunk, ne süssük magas hőfokon és túl sokáig, ha ezekre odafigyeltek finom és omlós süteményt kaptok.

Tölteléknek használhattok bármit, lehet ez lekvár vagy mogyorókrém, amit ti szerettek. Idén ismét lekvárt használtam, 3 különböző házi lekvárt, amit anyukám készített. Szilva lekvárral szeretem a legjobban, de eper és barack lekvárral is finom.

Hozzávalók:

  • 300 g liszt 
  • 150 g zsír 
  • 100 g porcukor (és 1 csomag vaníliás cukor)
  • 3 ek tejföl 
  • 1 db tojás sárgája
  • Fél csomag sütőpor 
  • Fél narancs és citrom reszelt héja és leve 
  • 1 csipet só
Elkészítés:

  1. A liszthez adjuk a porcukrot, sütőport, sót, a narancs és a citrom reszelt héját és összekeverjük. 
  2. Hozzáadjuk a zsírt, tejfölt (ha szükséges, akkor még adunk hozzá), a narancs és a citrom levét, jól összedolgozzuk. Végül a tojást és kitartóan gyúrjuk. 1 órát hideg helyen hagyjuk. 
  3. Miután letelt az 1 óra enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
  4.  Sütőpapirral bélelt tepsire helyezzük és előmelegített sütőben 150°-on sütjük 6-8 percig, alsó-felső sütéssel. Fontos 6 percnél nézzük meg a tésztát, világos kell legyen, ha elkezd barnulni rögtön ki kell szedni a sütőből. 
  5. Mikor kihűlt, lekvárral (vagy más töltelékkel) megtöltjük. 



Idén mit süttök karácsonyra? Van esetleg olyan sütemény amit minden évben elkészítettek vagy a változatos verziót szeretitek? Nekünk a snickers sütemény az amit minden évben elkészítünk, imádjuk az ízét. 

Szeretnétek még karácsonyi süti recept bejegyzést? Válaszaitokat várom, nem kell szégyenlősködni, nem harapok! 😉

További szép karácsonyi készülődést kívánok!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sós kerek perec 🥨

Hozzávalók a tésztához: 500 g liszt  0,7 dl olaj  7 g porélesztő  3 dl tej  1-2 ek só 1 tk cukor  Kenés: 1 tojás  Mák  Sós öntet: 1 ek liszt  1 tk só  Kevés víz  Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a cukrot, élesztőt és hagyjuk felfutni. Közben a többi hozzávalót összekeverjük. Miután felfutott az élesztő hozzá adjuk a többi részt és meleg helyen a duplájára kellesztjük.  Miután megkelt 2 részre osztjuk. 1 részt még 5 felé osztunk. Kisodorjuk és a videóban látottak alapján összefonjuk. Tepsire helyezzük, 15 percig meleg helyen hagyjuk. Miután letelt a 15 perc lekenjük tojással, megszorjuk mákkal és 160°on 18-20 percig sütjük. Míg sül elkészítjük a sós öntetett. Lisztet, sót összekeverjük és annyi vízet adunk hozzá ameddig folyékony állagú nem lesz.  5.18-20 perc letelte után sós öntetett helyezünk rá és vissza tesszük sülni 170°on. Jó étvágyat!

Arctisztítási termék mindennapokra-2 rész

Oriflame Love Nature tisztító arclemosó organikus teafával és limemal Elérkeztem a következő arctisztítóval, amit tiszta szívvel ajánlok zsíros bőrüeknek. Az illata nem nyerte el a tetszésemet, állaga zselés és habzó. Nagyon jól ellehet dolgozni a terméket. Állítólag a sminket is eltávolítja, de nálam ez a módszer nem működött. Könnyen észrevehető, hogy mennyivel másabb az arc tisztítás után. Sima és puha lesz a bőröm tőle, amit nagyon szeretek. Használni este szoktam. Árban nagyon jó, bárki megvásárolhatja. Szilikon és parabénmentes, bőrgyógyászatilag tesztelt termék. Ti próbáltátok már? Puszi, Réka!  https://www.instagram.com/reka_torma/

Kakaós csiga

2021 első bejegyzését mivel kezdhetném ha nem mással mint egy recepttel. De mielőtt megosztanám Veletek a receptet szeretném megköszönni a támogató üzeneteiteket, amiket az előző évben kaptam. Nagyon örülök, ha hozzám fordultok tanácsért, különösen ha az a tanács receptel kapcsolatos. A hétvégét egy ínycsiklandó kakaós csigával indítottam, aminek a receptjét szeretném Veletek megosztani. Egy egyszerű recept, nagyon puha tesztáju, jó sok kakaóval. Mikor megsül nagyon illatos lesz tőle a helység. Másnap is puha még a tésztája, persze ha marad belőle.  Nem kell hozzá sok hozzávaló, hamar elkészül, az én számomra az eddigi legjobb kakaós csiga recept. Hozzávalók: 500 g liszt Csipet só  3 dl tej  Fél csomag élesztő (25 g)  3 db tojás sárgája  3 ek cukor  3 ek olaj (vaj)  Töltelék: Porcukor, kakaó ízlés szerint  Csoki darabkák Olaj, a kéneshez Elkészítés: A langyos tejben elkeverjük a cukrot, hozzá adjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.  A liszthez...