Sziasztok!
Ma egyik kedvenc muffin receptemet írom le nektek.
Nagyon szerette a család mikor elkészítettem, mivel nemcsak, hogy finom, de laktató is. Uzsira, reggelire tökéletes.
Hozzávalók:
240 g finomliszt
1 ek sütőpor
1 kk só
90 g sajt (reszelt)
1.7 dl tej
1 db tojás
1 ek mustár
50 g vaj (megolvasztva)
1 ek köménymag (egész!)
kolbász (amennyit szeretnétek)
Elkészítés:
Ha elkészítitek és finomnak találjátok, akkor írjátok meg kérlek!
Ma egyik kedvenc muffin receptemet írom le nektek.
Nagyon szerette a család mikor elkészítettem, mivel nemcsak, hogy finom, de laktató is. Uzsira, reggelire tökéletes.
Sajtos-kolbászos muffin
Hozzávalók:
Elkészítés:
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, a sót, a sajtot és a köménymagot.
- Az enyhén felvert tojást elkeverjük a tejjel és hozzáöntjük a lisztes egyveleghez. Az olvasztott vajat és a mustárt úgyszintén, majd pár mozdulattal összevegyítjük a tálban lévő összes hozzávalót. A kolbászt apróra vágjuk és azt is hozzádjuk.
- A tésztát kivajazott, vagy papírkapszlikkal bélelt muffinforma mélyedéseibe elosztjuk.
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük (én mielőtt kivettem volna tettem még a tetejére reszelt sajtot).
- Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése