Ugrás a fő tartalomra

Magnólia őrület/Kedvenc outfit -OOTD #2

Magnólia őrület  

Ez az a hónap amikor is megkezdődik nálam a magnólia őrület és végre tavasz van.

Mit jelent nálam a magnólia őrület? Egyszerűen több száz kép készül a mi kis magnólia fánkról és egy idő után nincs szívem kitörölni. A nap bármelyik szakaszában képes vagyok képeket készíteni róluk. Mikor elkezd virágozni már tervezgetem, hogy milyen szögből és hogyan fogom lefotózni. Nálam magnólia örültebb nő nincs a családban. Imádom a tavasznak ezt az időszakát.





Ti is szeretitek a magnóliát? Ha igen, akkor küldjetek a saját kis magnólia fátokról képet instagramon. Szeretettel várom! 

Kedvenc outfit

Kedvenc dzsekimmel és ingemmel tettem még egyszerűbbé a magnólia őrületemet és divatosabbá minden napjaimat.





A dzsekit a Piubellának köszönhetem. Tavalyi kollekciójuk egyik darabja, nagyon kényelmes és divatos. Mindenhez feltudom venni. Crop top stílusú, pasztell rózsaszín dzseki, oldalán minta.




Imádok piacon turkálni, mindig találni valami szépet és kényelmeset, amelyet pofonegyszerű áron meg is veszek. Így találtam meg a jelenlegi kedvenc ingemet is, Boohoo márkájú és vadonatúj.
95%-ban poliszert és 5%-ban elasztint tartalmaz.


Kedvenc outfitemet két különböző márkájú rúzzsal szoktam viselni:

Rimmel-Oriflame(The One termékcsalád)





Remélem tetszett nektek ez a bejegyzés, nemsokára jövök a következővel.

Puszi, Réka!












Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sós kerek perec 🥨

Hozzávalók a tésztához: 500 g liszt  0,7 dl olaj  7 g porélesztő  3 dl tej  1-2 ek só 1 tk cukor  Kenés: 1 tojás  Mák  Sós öntet: 1 ek liszt  1 tk só  Kevés víz  Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a cukrot, élesztőt és hagyjuk felfutni. Közben a többi hozzávalót összekeverjük. Miután felfutott az élesztő hozzá adjuk a többi részt és meleg helyen a duplájára kellesztjük.  Miután megkelt 2 részre osztjuk. 1 részt még 5 felé osztunk. Kisodorjuk és a videóban látottak alapján összefonjuk. Tepsire helyezzük, 15 percig meleg helyen hagyjuk. Miután letelt a 15 perc lekenjük tojással, megszorjuk mákkal és 160°on 18-20 percig sütjük. Míg sül elkészítjük a sós öntetett. Lisztet, sót összekeverjük és annyi vízet adunk hozzá ameddig folyékony állagú nem lesz.  5.18-20 perc letelte után sós öntetett helyezünk rá és vissza tesszük sülni 170°on. Jó étvágyat!

Habos-almás szelet

 Sziasztok! Elég rég volt már receptel kapcsolatos bejegyzés a blogon, így arra gondoltam megosztom Veletek az egyik kedvencemet. Nagyon könnyű az elkészítése, nem igényel sok munkát, kevés hozzávaló kell hozzá. Miközben sül fahéj illat járja át a konyhát. A sütit más gyümölccsel is el lehet készíteni.  Hozzávalók a tésztához: 5 db tojás sárgája 12,5 dkg margarin  12 dkg cukor Fél citrom leve  2 dl tej 30 dkg liszt  1 csipet só  1 csomag sütőpor  Hozzávalók a tészta tetejére: Alma ízlés szerint  Pár csepp citromlé  2 e. k. fahéj  5 db tojás fehérje  10 dkg cukor  Elkészítés: A megmosott almákat ketté vágjuk, vékony szeletekre vágjuk és megforgatjuk a fahéjas cukorban(3 e.k). Az 5 db tojás sárgáját, a margarinnal, a citrom lével és a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a tejet és tovább verjük, végül pedig hozzáadjuk a lisztet, sót, sütőport. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a tetejére pedig a vékonyra szelet...