Fahéjas, kakaós csigák
A minap találtam a receptet és megtetszett, így elkészítettem.
Igazi vendégváró süti, puha és finom. Egész hamar elkészül, nem kell vele sokat bibelődni.
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- száraz élesztő
- 1 db tojás
- 2 e. k. tejföl
- 200 ml langyos tej
- 1 dkg olvasztott vaj
Hozzávalók a töltelékhez:
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 kanál fahéj
- 2 kanál kakaó
- 4 kanál cukor
A locsoláshoz:
- 120 ml langyos tej
- 1 kanál cukor
Elkészítés:
- A lisztet az élesztővel összekeverjük. A cukrot, a tojást, a tejfölt, a langyos tejet és a vajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes részhez.
- Nagyon jól formálható, nyújtott tésztát kell kapjunk, amit ketté vágunk és lisztezet deszkán négyzet alakúra kinyújtunk.
- Megkenjük olvasztott vajjal és beszorjuk fahéjas cukorral. Feltekerjük és egy éles késsel 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk.
A tészta másik részét pedig kakaós cukorral.
4. Betesszük a sütőbe és mikor látjuk hogy elkezd barnulni meglocsoljuk a tejjel, majd vissza tesszük tovább sülni.
5. Jó étvágyat hozzá!
A konyhát fahéj és kakaó illat lengte be, megéri kipróbálni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése