Nagyon foszlos és nagyon finom kalács muffin receptet hoztam nektek!
Időigényes az elkészítése, de megéri mindenképp elkészíteni.
Hozzávalók
Időigényes az elkészítése, de megéri mindenképp elkészíteni.
Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 4 dkg olvasztott vaj
- 2 e. k. olaj
- 1 csipet só
- 1 t. k. vanília aroma
- 1,5 dl tej
- 25 g élesztő
- 1 fél citrom héja
- 10 dkg porcukor
- 1 e. k. kristálycukor
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
- A langyos tejben futtassuk fel az élesztőt 1 e. k. cukorral.
- Egy tálba keverjük össze a lisztet, porcukrot, sót, tojást és keverjük össze, majd adjuk hozzá a vanília aromát, a citrom héját és végül a felfuttatot tejet.
- Az olajat és az olvasztott vajat lazán dolgozzuk bele a tésztába és dagasszuk be. 1 órát hagyjuk kelni.
- A tésztát dolgozzuk át jól és rakjuk félre 15 percre.
- Osszuk 12 darabra és rakjuk félre még 10-15 percre.
- Vegyünk 1 darabot és osszuk 3-ba és fonjuk össze, majd egy megvajazott muffin formában tegyük bele őket. A többivel is ugyanígy kell és 10 percet hagyjuk állni.
- Lekenjük tojással és be tesszük a sütőbe, mikor a teteje barnulni kezd újra átkenjük a tojással és megszórjuk fahéjas cukorral (vagy bármi mással).
Előkészítése kb. 2 óra, sütés fél óra.
Kívánok kellemes húsvéti készülődést!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése