A tegnapi nap folyamán készítettem el először, de ma már sütöttem is a következőt, persze dupla adagot.
Nagyon puha és finom sütemény, mindenképp megéri kipróbálni! ❤
Nagyon puha és finom sütemény, mindenképp megéri kipróbálni! ❤
Hozzávalók 2 kalácshoz
Tészta:
- 3 dl tej
- 2 e.k. cukor
- 50 g élesztő
- 500 g liszt
- 1 csipet só
- 2 db tojás sárgája
- 70 g olvasztott vaj
Töltelék:
- 300 g étcsokoládé
- 80 g vaj
- 5 e.k. cukor
Kenés:
- 1 db tojás
- 100 g víz
- 100 g cukor
Elkészítés
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 2 e. k. cukorral. A lisztet a sóval egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, az élesztős keveréket és végül az olvasztott vajat. Összegyurjuk és hagyjuk 1 órát kelni.
- Míg kell a tészta elkészítjük a tölteléket. Vízgőz felett a csokoládét a vajjal megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk hülni.
- A tésztát ketté osztjuk és az egyiket téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. A feltekert tésztát ketté vágjuk és összefonjuk. Miután betettük a sütő formába, megkenjük tojással és hagyjuk kelni 15 percet. Előmelegített sütőben 180°-on 25-30 percet sütjük.
- A cukrot a vízzel összeforraljuk és mikor megsültek a babkát megkenjük vele.
- Jó étvágyat hozzá!
Együtt működő partner "A konyha ördögei"
Megjegyzések
Megjegyzés küldése