Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dl víz
- 7 g porélesztő
- 2 e. k. méz
- 1 t. k. só
- 1 t. k. szódabikarbóna
- 1 db tojás
- ízlés szerint nagyszemű só
- 5 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- A vizet meglangyosítjuk és bele keverjük az élesztőt, mézet. Egy tálba bele tesszük a lisztet, sót és hozzáöntjük a folyadékot. Mikor kezd összeállni lassanként adjuk hozzá a megolvasztott vajat. 1 órát kellesztjük.
- Miután eltelt egy óra a tésztát annyi részre osztjuk ahány perecet akarunk belőle készíteni. Pereceket formálunk belőle és fél órára hideg helyre tesszük.
- Egy lábasba forralunk fel vizet és 1 t. k. szódabikarbónát teszünk bele. A pereceket 15-20 másodpercre bele tesszük, utána szűrőkanállal egy tepsire tesszük. Amikor mindett kifőztük tepsibe tesszük, lekenjük tojással, megszórjuk sóval (én mákot is szórtam rá) és 200°-on 20-25 percig sütjük.
- Jó étvágyat hozzá!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése