Ugrás a fő tartalomra

Habos-almás szelet

 Sziasztok!


Elég rég volt már receptel kapcsolatos bejegyzés a blogon, így arra gondoltam megosztom Veletek az egyik kedvencemet. Nagyon könnyű az elkészítése, nem igényel sok munkát, kevés hozzávaló kell hozzá. Miközben sül fahéj illat járja át a konyhát. A sütit más gyümölccsel is el lehet készíteni. 


Hozzávalók a tésztához:

  • 5 db tojás sárgája
  • 12,5 dkg margarin 
  • 12 dkg cukor
  • Fél citrom leve 
  • 2 dl tej
  • 30 dkg liszt 
  • 1 csipet só 
  • 1 csomag sütőpor 

Hozzávalók a tészta tetejére:
  • Alma ízlés szerint 
  • Pár csepp citromlé 
  • 2 e. k. fahéj 
  • 5 db tojás fehérje 
  • 10 dkg cukor 


Elkészítés:

A megmosott almákat ketté vágjuk, vékony szeletekre vágjuk és megforgatjuk a fahéjas cukorban(3 e.k).

Az 5 db tojás sárgáját, a margarinnal, a citrom lével és a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a tejet és tovább verjük, végül pedig hozzáadjuk a lisztet, sót, sütőport.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a tetejére pedig a vékonyra szeletelt almákat. Előmelegített sütőben 180°-on sütjük adig amíg el nem kezd barnulni. 

Míg sül a tészta az 5 db tojás fehérjét, a cukorral és a pár csepp citromlével habosra verjük, egy kis időt igényel ez a folyamat. 

Fontos, hogy mikor elkezd meg barnulni, kivesszük és a tetejére simítjuk a tojás fehérjét. Utánna vissza tesszük még legalább 10 percre sülni, 150°-on.

Mikor kihűlt, forró vízbe mártott késsel szeletekre vágjuk. 


Jó étvágyat kívánok hozzá! 

Instagram

Facebook

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kalács muffin

Nagyon foszlos és nagyon finom kalács muffin receptet hoztam nektek! Időigényes az elkészítése, de megéri mindenképp elkészíteni. Hozzávalók  35 dkg liszt 2 tojássárgája  4 dkg olvasztott vaj  2 e. k. olaj  1 csipet só  1 t. k. vanília aroma  1,5 dl tej 25 g élesztő  1 fél citrom héja  10 dkg porcukor  1 e. k. kristálycukor  1 tojás a kenéshez   Elkészítés  A langyos tejben futtassuk fel az élesztőt 1 e. k. cukorral.  Egy tálba keverjük össze a lisztet, porcukrot, sót, tojást és keverjük össze, majd adjuk hozzá a vanília aromát, a citrom héját és végül a felfuttatot tejet.  Az olajat és az olvasztott vajat lazán dolgozzuk bele a tésztába és dagasszuk be. 1 órát hagyjuk kelni.  A tésztát dolgozzuk át jól és rakjuk félre 15 percre. Osszuk 12 darabra és rakjuk félre még 10-15 percre.  Vegyünk 1 darabot és osszuk 3-ba és fonjuk össze, majd egy megvajazott muffin formában t...

Sajtos kréker

Így a hónap végén hoztam nektek egy nagyon egyszerű receptet 4 hozzávalóból. Akár szombat este egy film mellett nassolnivalóként is fogyasztható családdal vagy akár barátokkal is. De még egy csajos beszélgetés közben is fogyasztható egy jó hűsítő itallal.  Ha szereted a sajtos dolgokat, akkor ezt ki kell próbálnod. Hozzávalók : 100 g vaj  100 g liszt 100 g sajt 1 db tojás sárgája  Elkészítés : A vajat vágjuk apróra és aprólékosan adjuk hozzá a liszthez. A sajtot reszeljük le és adjuk hozzá a lisztes részhez.  A tojás sárgáját is adjuk hozzá és gyurjuk jól össze.  Egy fél órára tegyük be a hűtőbe. Miután kivettük vágjuk ketté és nyújtsuk kör formájúra, majd egy késsel vágjunk háromszögeket és egy szivószállal szurjuk ki.   6. Előmelegítet sütöben 170°-on 10-15 percig sütjük.  Ha kipróbáltad, akkor küld el nekem instagramon. Puszi, Réka!  https://www.instagram.com/reka_torma/