Sziasztok!
Elég rég volt már receptel kapcsolatos bejegyzés a blogon, így arra gondoltam megosztom Veletek az egyik kedvencemet. Nagyon könnyű az elkészítése, nem igényel sok munkát, kevés hozzávaló kell hozzá. Miközben sül fahéj illat járja át a konyhát. A sütit más gyümölccsel is el lehet készíteni.
Hozzávalók a tésztához:
- 5 db tojás sárgája
- 12,5 dkg margarin
- 12 dkg cukor
- Fél citrom leve
- 2 dl tej
- 30 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- Alma ízlés szerint
- Pár csepp citromlé
- 2 e. k. fahéj
- 5 db tojás fehérje
- 10 dkg cukor
Elkészítés:
A megmosott almákat ketté vágjuk, vékony szeletekre vágjuk és megforgatjuk a fahéjas cukorban(3 e.k).
Az 5 db tojás sárgáját, a margarinnal, a citrom lével és a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a tejet és tovább verjük, végül pedig hozzáadjuk a lisztet, sót, sütőport.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a tetejére pedig a vékonyra szeletelt almákat. Előmelegített sütőben 180°-on sütjük adig amíg el nem kezd barnulni.
Míg sül a tészta az 5 db tojás fehérjét, a cukorral és a pár csepp citromlével habosra verjük, egy kis időt igényel ez a folyamat.
Fontos, hogy mikor elkezd meg barnulni, kivesszük és a tetejére simítjuk a tojás fehérjét. Utánna vissza tesszük még legalább 10 percre sülni, 150°-on.
Mikor kihűlt, forró vízbe mártott késsel szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése