Ugrás a fő tartalomra

Habos-almás szelet

 Sziasztok!


Elég rég volt már receptel kapcsolatos bejegyzés a blogon, így arra gondoltam megosztom Veletek az egyik kedvencemet. Nagyon könnyű az elkészítése, nem igényel sok munkát, kevés hozzávaló kell hozzá. Miközben sül fahéj illat járja át a konyhát. A sütit más gyümölccsel is el lehet készíteni. 


Hozzávalók a tésztához:

  • 5 db tojás sárgája
  • 12,5 dkg margarin 
  • 12 dkg cukor
  • Fél citrom leve 
  • 2 dl tej
  • 30 dkg liszt 
  • 1 csipet só 
  • 1 csomag sütőpor 

Hozzávalók a tészta tetejére:
  • Alma ízlés szerint 
  • Pár csepp citromlé 
  • 2 e. k. fahéj 
  • 5 db tojás fehérje 
  • 10 dkg cukor 


Elkészítés:

A megmosott almákat ketté vágjuk, vékony szeletekre vágjuk és megforgatjuk a fahéjas cukorban(3 e.k).

Az 5 db tojás sárgáját, a margarinnal, a citrom lével és a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a tejet és tovább verjük, végül pedig hozzáadjuk a lisztet, sót, sütőport.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a tetejére pedig a vékonyra szeletelt almákat. Előmelegített sütőben 180°-on sütjük adig amíg el nem kezd barnulni. 

Míg sül a tészta az 5 db tojás fehérjét, a cukorral és a pár csepp citromlével habosra verjük, egy kis időt igényel ez a folyamat. 

Fontos, hogy mikor elkezd meg barnulni, kivesszük és a tetejére simítjuk a tojás fehérjét. Utánna vissza tesszük még legalább 10 percre sülni, 150°-on.

Mikor kihűlt, forró vízbe mártott késsel szeletekre vágjuk. 


Jó étvágyat kívánok hozzá! 

Instagram

Facebook

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sós kerek perec 🥨

Hozzávalók a tésztához: 500 g liszt  0,7 dl olaj  7 g porélesztő  3 dl tej  1-2 ek só 1 tk cukor  Kenés: 1 tojás  Mák  Sós öntet: 1 ek liszt  1 tk só  Kevés víz  Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a cukrot, élesztőt és hagyjuk felfutni. Közben a többi hozzávalót összekeverjük. Miután felfutott az élesztő hozzá adjuk a többi részt és meleg helyen a duplájára kellesztjük.  Miután megkelt 2 részre osztjuk. 1 részt még 5 felé osztunk. Kisodorjuk és a videóban látottak alapján összefonjuk. Tepsire helyezzük, 15 percig meleg helyen hagyjuk. Miután letelt a 15 perc lekenjük tojással, megszorjuk mákkal és 160°on 18-20 percig sütjük. Míg sül elkészítjük a sós öntetett. Lisztet, sót összekeverjük és annyi vízet adunk hozzá ameddig folyékony állagú nem lesz.  5.18-20 perc letelte után sós öntetett helyezünk rá és vissza tesszük sülni 170°on. Jó étvágyat!