2021 első bejegyzését mivel kezdhetném ha nem mással mint egy recepttel. De mielőtt megosztanám Veletek a receptet szeretném megköszönni a támogató üzeneteiteket, amiket az előző évben kaptam. Nagyon örülök, ha hozzám fordultok tanácsért, különösen ha az a tanács receptel kapcsolatos.
A hétvégét egy ínycsiklandó kakaós csigával indítottam, aminek a receptjét szeretném Veletek megosztani. Egy egyszerű recept, nagyon puha tesztáju, jó sok kakaóval. Mikor megsül nagyon illatos lesz tőle a helység. Másnap is puha még a tésztája, persze ha marad belőle.
Nem kell hozzá sok hozzávaló, hamar elkészül, az én számomra az eddigi legjobb kakaós csiga recept.
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- Csipet só
- 3 dl tej
- Fél csomag élesztő (25 g)
- 3 db tojás sárgája
- 3 ek cukor
- 3 ek olaj (vaj)
Töltelék:
- Porcukor, kakaó ízlés szerint
- Csoki darabkák
- Olaj, a kéneshez
Elkészítés:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, hozzá adjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A liszthez hozzá adjuk a sót, tojást, az olajat és a felfuttatot tejet, hagyjuk kelni 1 órát meleg helyen.
Miután megkelt a tészta téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük olajjal, megszorjuk kakaóval, csoki darabkákkal, szorosan feltekerjük, kétújnyi vastagra vágjuk, tepsire helyezzük és hagyjuk kelni 20 percet. Míg kelnek a kakaós csigák előmelegítjük a sütöt. Én 150°-on sütöttem 25 percig, alsó-felső sütés, de ez sütőtől független.
Ha meg sütitek, akkor küldjetek képet vagy írjátok meg hogy ízlett-e.
Puszi, Réka!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése