Ugrás a fő tartalomra

Kakaós csiga

2021 első bejegyzését mivel kezdhetném ha nem mással mint egy recepttel. De mielőtt megosztanám Veletek a receptet szeretném megköszönni a támogató üzeneteiteket, amiket az előző évben kaptam. Nagyon örülök, ha hozzám fordultok tanácsért, különösen ha az a tanács receptel kapcsolatos.

A hétvégét egy ínycsiklandó kakaós csigával indítottam, aminek a receptjét szeretném Veletek megosztani. Egy egyszerű recept, nagyon puha tesztáju, jó sok kakaóval. Mikor megsül nagyon illatos lesz tőle a helység. Másnap is puha még a tésztája, persze ha marad belőle. 

Nem kell hozzá sok hozzávaló, hamar elkészül, az én számomra az eddigi legjobb kakaós csiga recept.

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • Csipet só 
  • 3 dl tej 
  • Fél csomag élesztő (25 g) 
  • 3 db tojás sárgája 
  • 3 ek cukor 
  • 3 ek olaj (vaj) 

Töltelék:

  • Porcukor, kakaó ízlés szerint 
  • Csoki darabkák
  • Olaj, a kéneshez

Elkészítés:

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, hozzá adjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. 

A liszthez hozzá adjuk a sót, tojást, az olajat és a felfuttatot tejet, hagyjuk kelni 1 órát meleg helyen. 

Miután megkelt a tészta téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük olajjal, megszorjuk kakaóval, csoki darabkákkal, szorosan feltekerjük, kétújnyi vastagra vágjuk, tepsire helyezzük és hagyjuk kelni 20 percet. Míg kelnek a kakaós csigák előmelegítjük a sütöt. Én 150°-on sütöttem 25 percig, alsó-felső sütés, de ez sütőtől független.

Ha meg sütitek, akkor küldjetek képet vagy írjátok meg hogy ízlett-e.

Puszi, Réka!

Instagram Facebook

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sós kerek perec 🥨

Hozzávalók a tésztához: 500 g liszt  0,7 dl olaj  7 g porélesztő  3 dl tej  1-2 ek só 1 tk cukor  Kenés: 1 tojás  Mák  Sós öntet: 1 ek liszt  1 tk só  Kevés víz  Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a cukrot, élesztőt és hagyjuk felfutni. Közben a többi hozzávalót összekeverjük. Miután felfutott az élesztő hozzá adjuk a többi részt és meleg helyen a duplájára kellesztjük.  Miután megkelt 2 részre osztjuk. 1 részt még 5 felé osztunk. Kisodorjuk és a videóban látottak alapján összefonjuk. Tepsire helyezzük, 15 percig meleg helyen hagyjuk. Miután letelt a 15 perc lekenjük tojással, megszorjuk mákkal és 160°on 18-20 percig sütjük. Míg sül elkészítjük a sós öntetett. Lisztet, sót összekeverjük és annyi vízet adunk hozzá ameddig folyékony állagú nem lesz.  5.18-20 perc letelte után sós öntetett helyezünk rá és vissza tesszük sülni 170°on. Jó étvágyat!

Blogmas 2021 - 5 rész

Sziasztok! Ma egy rövid kis bejegyzést hoztam Nektek, ismét egy receptet. A hétvégén készítettem egy kuglófot, ami annyira finom volt, hogy mindenképp úgy gondoltam hogy a receptet megosztom, hogy ti is tudjátok elkészíteni. Még másnap is friss és puha volt, ami sokat elmond róla.  A receptet neten találtam kakaós kuglóf névként, de én általakítottam az egész receptet, így született meg a mézeskalácsos-narancsos kuglóf. Aki szereti ezt az ízvilágot az biztos örül ennek a receptnek.  Mézeskalácsos-narancsos kuglóf recept hozzávalói: 200 g liszt  1 csomag sütőpor  1 csipet só  1 nagy narancs  1 púpos ek mézeskalács fűszerkeverék  4 db tojás  250 g cukor 1 dl víz  1 dl olaj  Elkészítés: A lisztet, sütőport, sót és a narancs reszelt héját összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A sárgájához adjuk az olajat, vizet és a narancs levét, amit majd a lisztes részhez adunk és jól összekeverünk. Következ...