Az ősz a kedvenc évszakom!
Ez az időszak az, amikor kedvemre süthetem a kedvenc sütijeimet. Egyiket ezek közül meg is szeretnék Nektek mutatni, ami nem más mint a fahéjas-almás muffin. Ma készítettem belőle egy adagot és már várom hogy újra készítsek.
A muffin az a sütemény, amit mindenki el tud készíteni. Sokféle képen variálható, az elkészítése nem igényel sok időt, ahogy az elfogyasztása sem.
Hozzávalók ehez a mennyei süteményhez:
- 2 bögre finomliszt
- 1 cs sütőpor
- Csipet só
- 1 db tojás
- 1 bögre cukor
- 250 ml tej
- 120 ml olaj
- 1 nagy alma vagy 2 kicsi
- 2 ek olaj
- 1 ek édesítőszer vagy cukor
- 2 ek fahéj
Elkészítés:
Első lépésben az almákat megmossuk, ketté vágjuk, kivágjuk a magházát és apró kockákra vágjuk. Egy lábasba a 2 ek olajat és az almát elkezdjük sütni. Hozzáadjuk az édesítőszert, fahéjat és addig sütjük amíg az almák meg nem puhultak. Fontos hogy mindvégig kevergessük! Félre tesszük és elkészítjük a tésztát.
A lisztet, sütőport, sót összekeverjük.
A tojást robotgép segítségével habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, utána a tejet és végül az olajat, közben folyamatosan a robotgéppel keverjük. Végezetül a lisztet és csomómentesre keverjük.
A muffin formát kibéleljük muffin papírral. A muffin papírba kanalazunk 1 ek tésztát, annyi fahéjas-almát amennyi ellepi a tésztát, 1 ek tészta. 170°-on 20-25 percig sütjük, de ez sütőtől független idő.
Miközben sültek az almák, elképesztő illat lengte be a helységet. Nagy nehezemre eset kivárni hogy kihüljenek a muffinok és végre ehessek belőlük.
A fogyasztása mellé teát ittam, meg gyújtottam a kedvenc fahéjas-almás illat gyertyámat és kezdetét vette a kuckozás(szerettem is volna, helyette egy kis takarítás következett).
Ha szereted az almát és netalán van is otthon Neked, akkor mindenképp készítsd el és írd meg, hogy ízlik e.
További szép napot kívánok, jó kuckozást!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése