Ugrás a fő tartalomra

Blogmas 2021-7 rész

 Sziasztok!

Az utolsó Blogmas bejegyzésben szeretnék Nektek bemutatni egy igazi karácsonyi hangulatú sorozatot. A tavaly láttam először és a szívemhez nőt. Idén is újra néztem és imádtam ismét minden részét. 

De először is szeretném Nektek meg köszönni, hogy olvassátok a bejegyzéseimet és reagáltok rá, Nekem ez sokat jelent. Első sorban magamnak írom, de közben mindig aggódok, hogy Nektek olvasóknak fog e vajon tetszeni. Bárhogy is, örülök hogy itt vagytok és remélem a közeljövőben is itt lesztek. 

Dash és Lily 

Leírás:Miközben New York a karácsonyra készül, a cinikus Dash és az optimista Lily üzeneteket váltanak egy piros füzeten keresztül és különböző próbák elé állítják egymást.


Mikor először láttam a sorozatot meglepett. Abból a szempontból lepett meg, hogy egy igazi karácsonyi sorozat és nem egy film. Idén próbálkoztam más karácsonyi sorozatokkal is, de egyik se tetszett. 

Nagyon megfogott az egész sorozat, teljesen magával ragadott. A lányban láttam magam, azt a személyt, aki annyira tud örülni a karácsonynak. 

A két főszereplő nem ismeri egymást, teljesen más a személyiségük. A piros füzettel kezdődik minden. Feladatokat állítanak fel a másik fél számára, ezzel arra ösztönözve hogy lépjenek ki a komfort zónájukból, így fognak egyre közelebb kerülni ahoz, hogy megismerjék magukat jobban és hogy találkozzanak. Van itt szó arról, hogy új ételeket próbálj ki, vagy menj el életedben először bulizni. A lényege, hogy enged el magam és élvezd.

A főszereplőket részről részre egyre jobban lehet megismerni. Mindkét szereplő problémával küzd és a sorozat közben ez kezd mindig közelebb kerülni a megoldáshoz. Pl. Lily fiatalabb korában ő volt az a "olyan fura lány vagy" a suliban. E miatt nagyon zárkózott és csak tőle sokkal idősebb barátai vannak. Dashnak úgyszintén nehéz volt felnőni, mivel apja elvárta azt, hogy az a személy legyen, aki valójában nem tud lenni. 

A sorozatnak van mondani valója. Nem bonyolult a megértése. Szép lássan mindenre választ kap az ember. 1 délután alatt meg lehet nézni. 10/10

Láttátok esetleg a sorozatot? 

Kívánok Nektek Boldog Karácsonyt és Új Évet! 

Instagram

Facebook


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sietős smink rutinom

Könnyed sietős kis smink rutinom... Néha sietnem kell, így nincs időm a szemhéj paletta színeivel kreatívkodni, különben egy jó 20 percet el töltenék vele. A kis sietős smink rutinom egy visszafogott smink, egyáltalán nem merész, inkább különleges hétköznapi megjelenés.  Egy-egy terméket az elmúlt napokban kezdtem el használni rendszeresen, így róluk 100%-os véleményt nem tudok írni. A többi termékről  -amik már egy jó hosszú ideje a kincstáram része- már van egy kialakított véleményem. Alapozó  A trand it up matte beauty perfection make-up  alapozója egy közepes fedést biztosít a hétköznapokra. A héten kezdtem el használni, de nem hiszem, hogy a kedvencem lesz. Egy-egy helyen kis foltokat hagy, de a későbbiekben majd még beszámolók róla. Korrektor  A catrice camouflage tégelyes korrektora  nálam egyértelmű, hogy a kedvencek közzé kerül. A pattanásaimat szépen elfedi, a pirosságokat is egyértelműen eltünteti. Nem ül be a ráncaimba, ahogy az ezelőttiek tették. Tartós és könnyen használh

Kalács muffin

Nagyon foszlos és nagyon finom kalács muffin receptet hoztam nektek! Időigényes az elkészítése, de megéri mindenképp elkészíteni. Hozzávalók  35 dkg liszt 2 tojássárgája  4 dkg olvasztott vaj  2 e. k. olaj  1 csipet só  1 t. k. vanília aroma  1,5 dl tej 25 g élesztő  1 fél citrom héja  10 dkg porcukor  1 e. k. kristálycukor  1 tojás a kenéshez   Elkészítés  A langyos tejben futtassuk fel az élesztőt 1 e. k. cukorral.  Egy tálba keverjük össze a lisztet, porcukrot, sót, tojást és keverjük össze, majd adjuk hozzá a vanília aromát, a citrom héját és végül a felfuttatot tejet.  Az olajat és az olvasztott vajat lazán dolgozzuk bele a tésztába és dagasszuk be. 1 órát hagyjuk kelni.  A tésztát dolgozzuk át jól és rakjuk félre 15 percre. Osszuk 12 darabra és rakjuk félre még 10-15 percre.  Vegyünk 1 darabot és osszuk 3-ba és fonjuk össze, majd egy megvajazott muffin formában tegyük bele őket. A többivel is ugyanígy kell és 10 percet hagyjuk állni.  Lekenjük

10 perces smink rutin

Sziasztok! Pár szóban szeretném Nektek bemutatni azokat a smink termékeket, amiket az utóbbi időben legtöbbször használtam. Hétköznapokra jó választás számomra, ugyanis 10 percél többet nem vesz igénybe a smink elkészítése.  A Catrice camouflage korrektoráról már olvashattatok régebben a blogon. Nem nyerte akkor el a tetszésemet, ami azóta megváltozott, de nem 100%-an.  A szemem alatti sötét karikákat elfedi éppen annyira, hogy csak halványan látszódjon, viszont nem kevés terméket kell felgyiket belőle. A pattanásaimat elfedi annyira, hogy azokat csak nagyon közelről lehessen észre venni. A korrektort szoktam még használni alapként a szemhéjamra. 010 árnyalatot használom.  A  Bourjois 1 seconde szemhéjpalettáját imádom. Ez az a smink paletta, amivel nem lehet mellé lőni egy rohanós hétköznapon. Pár másodperc alatt felhelyezed a terméket, egy kicsit a széleit eldolgozod és kész is vagy.  Egy kis szivaccsal kell a terméket felvenni, ami nagyon pigmentált, jó minőségű és tartós.  Számomra