Hozzávalók a tésztához:
- 500 g liszt
- 0,7 dl olaj
- 7 g porélesztő
- 3 dl tej
- 1-2 ek só
- 1 tk cukor
Kenés:
- 1 tojás
- Mák
Sós öntet:
- 1 ek liszt
- 1 tk só
- Kevés víz
Elkészítés:
- A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a cukrot, élesztőt és hagyjuk felfutni. Közben a többi hozzávalót összekeverjük. Miután felfutott az élesztő hozzá adjuk a többi részt és meleg helyen a duplájára kellesztjük.
- Miután megkelt 2 részre osztjuk. 1 részt még 5 felé osztunk. Kisodorjuk és a videóban látottak alapján összefonjuk. Tepsire helyezzük, 15 percig meleg helyen hagyjuk.
- Miután letelt a 15 perc lekenjük tojással, megszorjuk mákkal és 160°on 18-20 percig sütjük.
- Míg sül elkészítjük a sós öntetett. Lisztet, sót összekeverjük és annyi vízet adunk hozzá ameddig folyékony állagú nem lesz.
- 5.18-20 perc letelte után sós öntetett helyezünk rá és vissza tesszük sülni 170°on.
- Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése