Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Rutinom-karantén verzió 1 rész

Sziasztok!  Régóta tervezem, hogy megírom ezt a bejegyzést, de nem volt időm rá. Jobb később mint soha! A termékek amikről írok, azokat használtam a legtöbbet a karantén ideje alatt, lesz amiről már olvashattatok az oldalon, de lesz amiről nem.  Ha esetleg érdekel titeket, akkor olvassátok tovább a bejegyzést.  Nivea kétfázisú micellás víz  Nemrég kezdtem el használni és odáig vagyok érte. Hatékonyan szedi le a sminket és tisztítja az arcom. Nagyon gyengéden szoktam vele végig törölni az arcom. Egyetlen egy rossz pontja, hogy ha bemegy a szemembe az eléggé kellemetlen érzés. 10/9 Milk & Honey Gold tusolókrém  Az illata az ami teljesen elvarázsolt engem. Zuhanyozás után is enyhén érezhető az illata és puha a bőröm tőle. Nem kifejezés, hogy újra fogom vásárolni. 10/10 Balea arcradír Az első arcradír amit életemben először  használtam és kifejezetten nagyon szeretem. Az elhalt hámsejteket szépen eltűnteti. Gyengéden masszíroztam vele az arcom. Hetente egys...

Csokoládés babka

A tegnapi nap folyamán készítettem el először, de ma már sütöttem is a következőt, persze dupla adagot. Nagyon puha és finom sütemény, mindenképp megéri kipróbálni! ❤ Hozzávalók 2 kalácshoz  Tészta:  3 dl tej 2 e.k. cukor  50 g élesztő  500 g liszt  1 csipet só  2 db tojás sárgája  70 g olvasztott vaj Töltelék:  300 g étcsokoládé 80 g vaj 5 e.k. cukor Kenés:  1 db tojás 100 g víz  100 g cukor Elkészítés Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 2 e. k. cukorral. A lisztet a sóval egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, az élesztős keveréket és végül az olvasztott vajat. Összegyurjuk és hagyjuk 1 órát kelni. Míg kell a tészta elkészítjük a tölteléket. Vízgőz felett a csokoládét a vajjal megolvasztjuk,  hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk hülni.  A tésztát ketté osztjuk és az egyiket téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. A feltekert...

Sorozat ajánló 1 rész

Sziasztok! Eléggé sorozat függő vagyok, sokkal jobban szeretek sorozatot nézni, mint filmet. Sokkal több az izgalom egy sorozatba, mint egy filmbe.  Mivel még nem volt ilyen típusú bejegyzés a blogon, gondoltam hogy soha nem késő elkezdeni és lehet, hogy tetszik is Nektek. 3 szuper jó sorozatot szeretnék Nektek bemutatni. Imádtam mind a 3-at és nagyon ajánlom Nektek is. Néhány szóban szeretnék írni mindegyikről, hátha felkelti a figyelmeteket. Tetszés szerint írok róla. 3. Szexoktatás (Sex Education)  Zseniális egy sorozat. Miközben néztem olyan volt mintha bele látnék más fiatalok világába. Nem csak a szerelemről, társaságról szól, hanem a szexről is. Felvilágosít róla, ami fontos úgy gondolom. A sorozat főszereplője Otis egy visszahúzódó és szűz fiú. Otis anyja szexpszichológus, így kiskora óta halja a megoldásokat különböző problémákra. Otis barátja (Mauve) segítségével a suliba szextanácsokat add sulis sorstársainak pénzért, persze titokban. A soro...

Sós perec 🥨

Hozzávalók: 60 dkg liszt  3 dl víz  7 g porélesztő  2 e. k. méz  1 t. k. só  1 t. k. szódabikarbóna  1 db tojás  ízlés szerint nagyszemű só  5 dkg olvasztott vaj Elkészítés:  A vizet meglangyosítjuk és bele keverjük az élesztőt, mézet. Egy tálba bele tesszük a lisztet, sót és hozzáöntjük a folyadékot. Mikor kezd összeállni lassanként adjuk hozzá a megolvasztott vajat.  1 órát kellesztjük. Miután eltelt egy óra a tésztát annyi részre osztjuk ahány perecet akarunk belőle készíteni. Pereceket formálunk belőle és fél órára hideg helyre tesszük.  Egy lábasba forralunk fel vizet és 1 t. k. szódabikarbónát teszünk bele. A pereceket 15-20 másodpercre bele tesszük, utána szűrőkanállal egy tepsire tesszük. Amikor mindett kifőztük tepsibe tesszük, lekenjük tojással, megszórjuk sóval (én mákot is szórtam rá) és 200°-on 20-25 percig sütjük.  Jó étvágyat hozzá!! 

Kedvenc felsőm-OOTD #4

Sziasztok! Mivel a tegnap nagyon jó idő volt, így a húgommal egy kicsit fotózgattunk a kertben. Néha nehezen veszem rá őt, hogy készítsen rólam egy pár fotót, de ha sikerül akkor 1 órát is rászánnunk arra, hogy több szuper jó kép is készüljön. A vasárnap folyamán is fotózkodtunk, de mivel hideg is volt és rossz idő, így azok sajnos nem sikerültek jól, de a tegnapi viszont nagyon szuperre sikeredett. A bejegyzés lényege az lenne, hogy egy kicsit meséljek a stílusomról. Nem vagyok az a szakadt nadrág kedvelő nő, jobban szeretem az egyszerű, sima nadrágokat. Ruhát vagy szoknyát csak alkalmakkor viselek, jobban szeretek nadrágban lenni. Szeretem az elegáns, sima, visszafogott felsőket. Az összes felsőmet addig hordom amíg nem lesz nagyon elnyult vagy kopott. Nem az a típus vagyok, aki megveszi hordja egy pár alkalommal aztán dobja is el, mert hát már nem divat. Na nem, az nem én vagyok. Persze megtörtént, hogy tetszett a felső megvettem, viseltem is de végül megbántam, hogy megvett...

Kalács muffin

Nagyon foszlos és nagyon finom kalács muffin receptet hoztam nektek! Időigényes az elkészítése, de megéri mindenképp elkészíteni. Hozzávalók  35 dkg liszt 2 tojássárgája  4 dkg olvasztott vaj  2 e. k. olaj  1 csipet só  1 t. k. vanília aroma  1,5 dl tej 25 g élesztő  1 fél citrom héja  10 dkg porcukor  1 e. k. kristálycukor  1 tojás a kenéshez   Elkészítés  A langyos tejben futtassuk fel az élesztőt 1 e. k. cukorral.  Egy tálba keverjük össze a lisztet, porcukrot, sót, tojást és keverjük össze, majd adjuk hozzá a vanília aromát, a citrom héját és végül a felfuttatot tejet.  Az olajat és az olvasztott vajat lazán dolgozzuk bele a tésztába és dagasszuk be. 1 órát hagyjuk kelni.  A tésztát dolgozzuk át jól és rakjuk félre 15 percre. Osszuk 12 darabra és rakjuk félre még 10-15 percre.  Vegyünk 1 darabot és osszuk 3-ba és fonjuk össze, majd egy megvajazott muffin formában t...

Ivatherm arctisztító

Még februárban kezdem el használni bőrgyógyász ajánlásával. De kezdjük is a legelején. Az Ivatherm az első román dermakozmetikai márka, amit Dr. Rucsandra Hurezea hozott létre. A termelést, minőségi megfontolásból, Franciaországba gyártják.  Termékeit úgy alkotta meg, hogy az minden bőrproblémának megfeleljen, legyen az érzékeny vagy akár allergiás bőr.  A termékek különlegessége a herkulesfürdői termálvíznek köszönhető. A szakemberek szerint nyugtató, gyulladásgátló és antibakteriális hatást fejtenek ki a bőrre. Nem csak arcápolókat, hanem testápolókat is gyárt. 16 országban található meg. Romániában patikákban kapható.  Ivatherm Ivapur micellás arctisztitó   Bőrgyógyász ajánlásával kezdtem el használni és megszerettem. Szépen leszedi a sminket, jól megtisztítja az arcom, pattanásaimat leszárítja. Eddig semmilyen problémát nem okozott nekem. Kombinált és zsíros bőrre ajánlott. Alkohol, szappan és parabénmentes. Hipoallergén arclemosó. Körkö...

Tippek az otthon maradáshoz karantén esetén

MARADJ OTTHON. Fontos hogy tisztába legyünk azzal hogy milyen veszély is van jelenleg körülöttünk. Nem játék ez, de sokan annak gondolják. Az otthon maradást egyes emberek vakációnak fogják fel, pedig nem az. Ne csak saját magad érdekébe maradj otthon hanem máséba is. Nem tudhatjuk ki fertőzőt és ki nem. Első sorban a saját egészséged a fontos.  Biztos vagyok benne hogy előfordul hogy valamire nagy szükséged van és muszáj elmenj a boltig, ilyenkor fontos hogy legyen nálad kézfertőtlenítő. Ne sajnáld használni és ahogy hazamész egy jó alapos kéz mosást végez el. Jelenlegi bejegyzésben megosztok pár tippet hogy mivel töltsd el a szabad időd, vagyis amit én is alkalmazok. Otthon maradás  Ebben én nagyon jó vagyok. Szeretek bent lenni, így nekem nem esik nehezére hogy bent kell lenni. Le tudom magam foglalni bármivel. Pihenés  Egy délutáni alvás se árt az embernek, még jól is esik. Bekuckozni az ágyba egy csupor teával vagy kakaóval szuper ötle...

Kuglóf

Első kuglóf, amit anyával közösen sütöttünk. Nagyon egyszerű és finom. Ebéd után nagyon jól esik.   Hozzávalók 250 dkg Ráma margarin  150 dkg cukor 2 tojás  1 sütőpor 1 vaníliás cukor  250 dkg túró  250 dkg liszt  citromhéj rumaroma megy Elkészítés  A margarint a cukorral jól összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és megint jól összekeverjük, aztán mehet utána sorjában a többi hozzávaló. A kuglóf formát jól kikenjük margarinnal és 170-180°on sütjük 1 órán keresztül, tűprobáig. Szép vasárnapot kívánok!   Instagram

Ismerj meg jobban-Q&A

Ha még csak most kezdted el olvasni a blogom akkor első sorban is üdvözöllek. Másodszor remélem hogy olyan témákat találsz amit kedved szerint szeretsz olvasni. Instagramon megkértelek titeket, hogy kérdezzetek tőlem bármit ami velem kapcsolatos, amire most válaszolni is fogok. Nagyon örülök hogy érdeklődtök és köszönöm a kérdéseket. Megpróbáltam a kérdéseket egy bizonyos témához osztani, mivel érkeztek személyes, bloggal kapcsolatos, hobbival kapcsolatos kérdések is. Személyes   Hány éves vagy és hol élsz? 20 éves vagyok, szeptemberben töltöm a 21-t és Erdélyben elék egy kis városban, Tasnádon. Néha mikor kérdezi valaki, hogy hol lakók és írom hogy hol megkérdezik Nem Magyarországon élsz? ami vicces, mivel a bioban oda van írva, hogy hová valósi is vagyok. Párkapcsolatban élsz? Nem élek még párkapcsolatban. Mit tanulsz és hol? Szatmárnémetiben tanulok asszisztensnőnek. És a következő kérdést is megválaszolva tetszik. Blog  Mikor kezdtél el blogolni? ...

1 éves a blog

Eltelt egy év, ami izgalmas volt a blog terén. Január 29-én került ki az első bejegyzésem, amit nagyon szeretettek és 79 megtekintést ért el.(Ha nem olvastad,  itt megteheted ). De kezdjük is a legelején, hogy miért is kezdtem el blogolni, mivel párotok megkereset instagramon hogy meséljek nekik erről, viszont úgy voltam vele, hogy egy bejegyzésben számolok be róla.  A blogolás ötlete 2018 nyár végén, ősz elején fordult meg először a fejembe. Nagyon szeretem olvasni a bloggerek bejegyzéseit és így arra jutottam, hogy szeretném én is kipróbálni (persze kellett hozzá egy kis idő, míg belevágtam). Addig amíg ezen gondolkodtam, hogy hogyan is kellene belekezdni és hogy milyen témájú is legyen kaptam bizakodó szavakat, egy nagyon aranyos blogger lánykától. Ő volt az első személy akinek írtam, hogy szeretnék belekezdeni a blogolásba, csak nem tudom, hogy is kellene. Segített abban, hogy higgyek magamban, hogy ha igazán akarom akkor sikerül, és hát itt vagyok egy év elteltév...

Muffin recept 3 rész

Túró rudis muffinkák Nagyon szeretem a muffin recepteket, mivel hamar elkészülnek és kevés hozzávaló kell hozzá.  Hozzávalók:  250 g liszt  1 tk sütőpor  1 kk szódabikarbóna  2 ek holland kakaópor 1 db tojás  120 g cukor 1 kk vaníliás cukor  3,5 dl joghurt  100 ml olaj  túró rudi (amennyit te szeretnél) Elkészítés:  A száraz dolgokat egy tálba jól összekeverjük.  A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral robotgép segítségével habosra verjük. Utána hozzáadjuk a joghurtot és az olajat. Hozzá öntjük a száraz dolgokhoz és jól összekeverjük, majd a túró rudikat apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk azt is. Én még tettem bele meggyet is. 170°-on 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!  Instagram Facebook

2019-es kedvencek

Sziasztok!! Kinél hogy teltek az ünnepek?  Nálam nagyon gyorsan, viszont nagyon jól. A Karácsony lehetne több napos, mivel nincs idő rendesen kiélvezni. Mindig annyira nagy a készülődés miatta, aztán csak pislogsz egyet és már vége is. Az újévet már meg se említem. Így legutóbb is Kívánok nektek Boldog Új Évet!! A mai bejegyzésben összegyűjtöttem nektek, hogy mik voltak 2019-ben a kedvenc szépségápolási termékeim. A blogon olvashattatok már néhányról, de lesznek ujjak is. Először is kezdem azzal a termékkel amit kifejezetten nagyon szeretek és csak ajánlani tudok, ami nem más mint az Oriflame Love Nature arctisztitója. Tényleg jó termék, nem okozott csalódást nekem. Ha zsíros bőrrel küszködtök akkor ki kell próbáljátok. Bőrgyógyászatilag tesztelt termék. Ha már arcápolás, akkor a bőrradírozás se maradhat el. A Balea arcradirja, ahogy már az ezelőtti bejegyzésben is írtam jó hámlasztó. 4 naponta használom és nagyon megszerettem. Egészen jó érzés mikor használom. Nem o...

Esti arcápolási rutin

Fontosnak tartom, hogy a bőröm mindig tiszta, egészséges és hidratált legyen. Nem szeretek sok terméket használni, csak amire tényleg, hogy szüksége van a bőrömnek. Így ünnepek előtt a nagy készülődésbe eléggé elhanyagoltam, de ma este különösen nagy figyelmet fordítottam rá és arra gondoltam, hogy meg is osztom veletek a termékeket egy bejegyzésben. Első sorban mindig a micellás vízzel kezdek, attól függetlenül hogy van e rajtam smink vagy nincs. Fontos, hogy eltűntessük a szennyeződéseket is.  A Garnier Pure Active micellás vízét kezdtem el használni és tesztelni. Eddigi használat alapján tetszik. Kifejezetten az, hogy nincs erős illata és hogy nem csipi a szememet. Második lépésben nálam a jelenlegi nagy kedvenc arctisztitómat használom az Oriflametől. Erről olvashattatók már a blogon, semmi másat nem tudnék róla írni, csak azt amit már eddig is megemlítettem. Harmadik alkalommal vásároltam meg. A Balea arcradírját egyszerüen imádom. Semmi rosszat nem tudok ról...

Sulis smink rutin

Sziasztok! Ezt a bejegyzést már régóta terveztem megírni, de nem volt rá időm. Így kicsit megkésve de olvashatjátok is. Könnyen beszerezhető és árban is megfelelő termékekről fogok írni, remélem tetszeni fog nektek! Mivel a bőröm eléggé jó állapotban van és nagyrészt meg is vagyok vele elégedve (persze néha néha egy-két pattanást leszámítva), így nem igényel alapozót. De néha mikor nem a legjobb állapotban van akkor vagy az Oriflame Giordani Gold alapozóját vagy a Trend it up Matte Beauty Perfection Make-Up alapozóját használom. Catrice Camouflage vízálló korrektor  Csalódtam benne egy kicsit, mivel az én számomra nem nyújtotta azt a fedést, amit olvastam/láttam.  Mivel a bőrömet nem fedi alapozó, így a szemem alatti karikákat nem tűnteti el 100%-an. De ha netalán van, akkor elvégzi a munkáját, de akkor se 100%-an. A pattanás amit egyáltalán nem tüntett el.  A 005 árnyalatott használtam. 10/6-7 Bell HYPOAllergenic kontúr paletta  Csak a feh...

Apró sütemény 2 rész

Fahéjas, kakaós csigák  A minap találtam a receptet és megtetszett, így elkészítettem. Igazi vendégváró süti, puha és finom. Egész hamar elkészül, nem kell vele sokat bibelődni.  Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt  6 dkg cukor  száraz élesztő  1 db tojás 2 e. k. tejföl  200 ml langyos tej 1 dkg olvasztott vaj  Hozzávalók a töltelékhez: 5 dkg olvasztott vaj 2 kanál fahéj 2 kanál kakaó  4 kanál cukor A locsoláshoz: 120 ml langyos tej 1 kanál cukor  Elkészítés: A lisztet az élesztővel összekeverjük. A cukrot, a tojást, a tejfölt, a langyos tejet és a vajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes részhez.  Nagyon jól formálható, nyújtott tésztát kell kapjunk, amit ketté vágunk és lisztezet deszkán négyzet alakúra kinyújtunk.  Megkenjük olvasztott vajjal és beszorjuk fahéjas cukorral. Feltekerjük és egy éles késsel 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk.     A ...

Apró sütemény 1 rész

Lekváros finomság  Hozzávalók 1 adaghoz: 500 g liszt  10 száraz élesztő  200 g vaj 2 db tojás  100 g cukor  egy csipet só  lekvár  Elkészítés: A vajat olvasszuk meg. A lisztet az élesztővel és a csipet sóval keverjük össze, majd adjuk hozzá a megolvasztott vajat és keverjük össze.  A tojást a cukorral verjük habosra és adjuk a lisztes részhez. 15-20 percig hagyjuk kelni.  Miután megkelt nyújtusuk ki, vágjuk kockára, tegyünk lekvárt az egyik végébe és tekerjük fel.  180°-on 20-25 percig sütjük, majd mikor kivettük forgassuk meg porcukorba.  Jó étvágyat hozzá!!!